Warmtepompe

Warmtepompe

8 voordelen van warmtepompen

1. U haalt tot 80% van uw energiebehoefte uit de omgeving. Volledig gratis!
2. U krijgt geen verbruiksfacturen meer voor aardgas en stookolie
3. U kan uw investering fiscaal aftrekken en de overheid beloont u met tal van subsidies en premies
4. De terugverdientijd bedraagt momenteel slechts 6 à 10 jaar
5. De warmtepomp is vrij van onderhoudskosten. Wat van traditionele systemen niet kan gezegd worden
6. U kan gebruik maken van passieve koeling (een teveel aan warmte wordt afgevoerd naar de bodem)
7. Eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. De sturing gebeurt automatisch en in hoofdzaak op basis van de heersende buitentemperatuur. De verschillende parameters en instellingen kunnen steeds op maat van de klant worden vastgelegd - alsook nadien naar believen worden aangepast.
8. De warmtepompinstallatie kan eventueel worden uitgebreid om ook de energiebehoeften van het zwembad/jacuzzi voor haar rekening te nemen.

Meer weten over de besparingen?

Naast de hoge rendementen die de warmtepomp haalt, zijn er tal van premies voor geothermische warmtepompen en de mogelijkheid om deze investering fiscaal af te trekken.

Concept

Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65 à 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. U bent immers volkomen onafhankelijk van de (stijgende) energieprijzen gekoppeld aan stookolie of aardgas. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

Toegankelijkheid

Een warmtepomp is mogelijk zowel voor nieuwbouw- als voor renovatieprojecten, zowel voor residentiële als voor industriële projecten. Twee specifieke voorwaarden worden evenwel gesteld. Enerzijds een verwarmingssysteem op basis van vloer- en/of wandverwarming (secundair kunnen overgedimensioneerde radiatoren of ventilo’s geplaatst worden), anderzijds een goede isolatie van de woning (K 45 volgens de EPB-wetgeving). Maar een lagere K-waarde zal zeker een gunstig effect hebben op de beperking van de investeringskost.

Er kan eveneens voorzien worden in een geïntegreerde ventilatie met warmterecuperatie.